Vigtig information til de dommere der endnu ikke har aktiveret deres fodboldpas på dbu.dk via dbu appen eller via appen driblr.

Den 25 maj 2018 blev det lovpligtigt for alle virksomheder under EU at overholde den nye EU-forordning, som har til formål at styrke og harmonisere beskyttelsen af personoplysninger i Den Europæiske Union (EU). Det betyder blandt andet, at Dansk Boldspil Union har implementeret fodboldpasset, som et redskab til at efterleve den nye lovgivning. Fra sæsonopstart august 2018 vil et aktivt Fodboldpas være obligatorisk for alle registrerede fodboldspillere m.fl. i Danmark, men også for os fodbolddommere.

Når man aktiverer fodboldpasset fremgår dette som en 3-trinsraket, og det er vigtigt for DFU og DBU at understrege, at man altså sagtens fortsat kan dømme fodbold efter 1 august 2018, selvom man ikke ønsker, at DBU må anvende billeder af den pågældende dommer i kommercielt materiale. Flere dommere har profilbilleder på deres profil – dette har dommeren selv lagt ind, og kræver derfor ikke samtykke.

DBU har udviklet denne rigtig gode FAQ, hvis man vil vide mere om fodboldpasset.

https://www.dbu.dk/temaer/fodboldpas_og_persondata/fodboldpasfaq