Danske Fodbolddommere har bragt et indlæg om Rebecca, der dømmer fodbold på Lolland og Falster. Det gør hun godt, og hun er nu også begyndt at virke som linjedommer. Her er en artikel om hendes første kamp på linjen. Et bevis på, at fodbolddommergerningen er for alle – uanset køn.

MIN FØRSTE LD-OPGAVE

Rebecca har idag haft sin første LD opgave. Vi har talt med hende om optakten til kampen og hendes oplevelse:

“Som alle andre, skulle jeg jo på et eller andet tidspunkt have min første kamp som linjedommer. Jeg blev ringet op inde fra DBU og spurgt hvordan jeg ville have det med at være linjedommer i en LF-serie, træningskamp. Jeg kunne ikke give et svar med det samme, da det kom så pludseligt og da LF-serien ikke er den laveste række med linjedommere. Jeg synes det lagde et større pres, end hvis det f.eks. havde været en Serie 1 kamp. Efter nøje overvejelser valgte jeg og sige ja til det, det er en træningskamp, og ikke betyder noget, i forhold til point osv.

Jeg havde aldrig prøvet at løbe på linjen før, så dermed var der rigtig mange tanker der strejfede mit hoved, hvad der kunne gå galt, worst case scenarie og egentligt flest negative ting, da nervøsiteten tog over. Det var derfor rigtig godt også at have nogle at snakke med det om, f.eks. min ‘mentor’. Vi skrev lidt frem og tilbage, hvor han kom med nogle gode råd, der fik nerverne lidt ned, så jeg ikke var lige så nervøs som først anset.

Da jeg jo kun har haft dommerkort i lidt over et år, er det også forholdvist tidligt jeg har begivet mig ud i “Linjedommer verdenen”, hvilket jeg havde bestemt mig for at jeg skulle helt fra starten af. Jeg fortryder på nuværende tidspunkt ikke at jeg valgte at tage LD-kurset, da det kun har udviklet mig. Det er enormt hyggeligt ikke at skulle komme ud på banen alene, men som en trio. Man lærer at arbejde sammen som et team og støtte op om hinanden.

Kampen forløb sig rigtig godt, et par gule kort og et par røde kort blev dog givet, hvilket kun gjorde spillerne endnu mere tændt, og derved blev de rigtig hårde inde på banen, som dommeren dog håndterede og fik lagt en god stopper for.

Der var selvfølgelig nogen uenigheder om, om bolden nu havde forladt banen eller om den ikke havde. Dog blev det ikke til meget brokkeri, da de først fik øjnene op for, at det jeg lige havde dømt egentligt var god nok. Specielt når dommeren støtter op om mine beslutninger, så skaber det slet ingen tvivl.

Jeg var så “heldig” at der på min banehalvdel og side ikke rigtig skete det vilde. Det var meget stille og roligt, og jeg kunne derfor lige lære og finde mig til rette på pladsen som linjedommer, da det er noget helt andet end at være hoveddommeren.

Det er en kæmpe lettelse at komme hjem efter sådan en kamp, da jeg kan ånde lettet op, fordi jeg netop kom igennem kampen. Selvom man frygter tingene og ikke har lyst til det, fra starten af, er det vigtigt og hoppe ud i det, for ellers kommer man aldrig ud i sin første opgave som linjedommer, eller hvad det nu end er man står over for. Jeg er i hvert fald rigtig glad for at jeg tog mod til mig, og fik taget denne kamp – for nu er den første kamp overstået, og jeg har prøvet det. Så er der ingen grund til lige så stor nervøsitet næste gang, for nu ved jeg at jeg kan!”

Vi ønsker Rebecca tillykke med debuten på
sidelinjen.