Rødt kort i mange afskygninger

af | 29. oktober 2015 | DFU

Når sæsonen nærmer sig sin afslutning, er det helt normalt, at der kommer mere tænding på, og at det kaster nogle flere kort af sig. Ikke desto mindre må seks røde kort i lørdagens syv Premier League-kampe lige få én til at bremse op og tænke, for det var godt nok et højt gennemsnit.

Og kortene var af vidt forskellig slags. Så vidt jeg kunne følge med, var de fire af dem for 2. advarsel – endnu en understregning af, at en advarsel udgør nøjagtig det, som ligger i ordet: bliver du ved, så…  Men det kan jo være lettere sagt end gjort i kampens hede. Én af de udvisninger, som faldt for 2. advarsel, kunne jeg såmænd snildt have set byttet for et direkte rødt kort, nemlig den forseelse, som Newcastles Williamson begik mod en Leicester-spiller. Det var en rimelig tæt duel omkring sidelinjen, og bolden var faktisk allerede ude, da Williamson satte en monstertackling ind, hvor kontaktstedet var i knæhøjde, og som sendte Leicester-spilleren direkte ud i det kamera, som stod udenfor. Det gav nogle gode billeder – men beviste også på glimrende vis, hvorfor det er et krav, at kameraer er godt polstrede (som i øvrigt alle rekvisitter, der befinder sig inden for indhegningen).  Det hænger sammen med den grundregel, at der ikke må være noget farligt omkring en kamp: baneforhold, spillernes udstyr osv.

  Læs videre på Carlsens Klumme på DFU’s hjemmeside →

Jan Carlsen er Danmarks førende ekspert ud i fodboldloven. Carlsens Klumme er Jan’s blog om aktuelle situationer fra Dansk og International fodbold, der omhandler dommerne og fodboldloven.