I denne tid hvor fodbolden står stille, skal der være lidt til “lovhjernen”.

Her følger tre hurtige teorispørgsmål, og nederst i opslaget er svarerne. Hvad skal der dømmes og hvorfor?

A)

En forsvarsspiller spiller forsætligt med foden bolden til sin egen målmand. Målmanden, der befinder sig udenfor sit eget straffesparksfelt, dribler nu ind i straffesparksfeltet og samler bolden op i hænderne. Hvad skal der dømmes?

B)

En forsvarer og en angriber befinder sig begge lige ud for den ene stolpe ved forsvarsspillerens mål. Bolden kommer ind fra hjørnespark. Begge hopper op for at heade til bolden.

Forsvarsspilleren header til bolden og angriber i den forbindelse angriberen korrekt med skulderen, men med det resultat at angriberen falder ind i stolpen. Hvad skal der dømmes?

C)

Rødt hold har spillet en bold ned mod blåt holds mållinje i retning mod hjørneflaget. Blå forsvarsspiller og rød angrebsspiller løber efter bolden. Blå forsvarsspiller når bolden først, og følger den ned mod mållinjen. Rød angrebsspiller kommer op bag blå spiller.

To meter fra mållinjen stopper blå spiller nu op, og mens han kigger på at bolden passerer mållinjen, spærrer han modspillerens vej til bolden. Hvad skal der dømmes?

 

A) Indirekte frispark – bolden er sidst spillet forsætligt med foden af medspiller, og derfor må målmanden ikke samle den op (spille den med hånd eller arm) i eget straffesparksfelt.

B) Straffespark og advarsel til forsvarsspilleren. Der er tale om et hensynsløst angreb med skulderen.

C) Indirekte frispark til rød. Blå spiller spærre og bolden er ikke inden for spilleafstand. Hvad er i øvrigt den anden betingelse, der skal være opfyldt for, for at man må spærre?