formandens beretning

af | 19. januar 2023 | RFDK

Generalforsamlingen 2023 

Formandens beretning  

Det er et år med en ny formand i dommerklubben og jeg må nok sige der er mange møder at rende til nogle mere konstruktive end andre.  

Men alle er for dommerens bedste og deres udvikling. 

 Der er blevet dømt mange kampe rundt omkring Randers, hvilket også har givet en stigning i antallet af døm selv kampe i klubberne omkring os. Bl.a. dette og antallet af aflyste kampe har resulteret i at DBU, har valgt at nedlægge s6. 

For første gang siden 2013 indrømmer DBU, at man har brug for dommerklubberne til at løse opgaver, såsom fastholdelse, afholdelse af obligatorisk teorigennemgang, fysisktest og teoritest. 

Det skal ikke være en hemmelighed, at gennemsnitsalderen på dommerne er høj. F.eks. Herning dommerklub har 119 medlemmer og 80 af dem er over 46 år gammel, når jeg kigger mig omkring, har RFDK er det nok samme problem.  

Dette har DBU fået øjnene op for, og vil have os/jer til at hjælpe med at fastholde de nye/unge dommere, og det er de villige til at honorér dommerklubben/dommeren for på en eller anden måde. 

I RFDK forsøger vi at fastholde og inspirere de nye dommere ved afholdelse af intromøde for nye dommere.  

Samarbejde i dommerområde 3A 

Der er mange måder at samarbejde på i henhold til DBU. jeg syntes at det går rigtig godt her i område 3A som vi er en del af. 

Der er afholdt dialogmøder med deltagelse af DBU, Randers, Djursland og Aarhus dommerklubber. 

Region 3A eventudvalg  

Som noget nyt i dommerområde 3A under DBU har man forsøgt at etablere et eventudvalg der skal lave arrangementer på tværs af de 3 dommerklubber som er Århus, Djursland og Randers der kommer 3 arrangementer i foråret, jeg vil anbefale at man deltager i disse arrangementer   

Generelt har vi et godt samarbejde med DBU i region 3A 

 

 

DFU 

TØJAFTALE:  hold nu op det er op ad bakke. Først var det en kamp at blive enige om tøjmærke og udbyder, oven i dette er der store problemer med at få tøjet frem. Men det er ikke kun Diadorer der har problemer, også Hummel har problemer med at levere tøj til eliten og nyuddannet dommer.  

Vi ser nye dommer der kommer i forskellige farver dommer tøj trods, det står i kursus intro, at man får et sort sæt dommertøj. 

Man er i DFU meget utilfreds med den manglende information, der burde være til de danske dommere i Diadora tøj, der går og venter på deres bestilte tøj. 

Det blev der arbejdet med i DFU i 2022 

I Randers har en klub indsendt en hel kamps VEO, og bedt DBU Jylland om at kigge på dommeren indsats. En holdleder var blevet sendt bort og fået 2 spilledages karantæne. DBU Jylland afviste totalt klubbens henvendelse og fastslog, at VEO kun kunne bruges ved voldssager, trusler, homofobiske eller sexistiske udtalelser. Det er positivt. 

DFU`S formand og næst formand har haft møde med DBU`S Formand Jesper Møller og direktør Jakob Jensen om samarbejdet mellem DFU og DBU. 

Næste punkt er, at DFU`S bestyrelse skal mødes med Michael Johansen (DBU’s dommeransvarlige) og udarbejde en plan til et fællesmøde, hvor lokalunioner og dommerklubber skal mødes til fælles forum og efterfølgende lokal dialog. DBU´s formand skal så skaffe de midler, som skal til at bringe projektet videre…  

Der har været Futsal-evalueringsmøde. Ligaen skal gøres til en helårsturnering. Der er fokus på dommernes kørsel. Der bruges meget tid på landevejen og store kørselsgodtgørelser. Der arbejdes med at brede Futsal generelt mere ud på alle niveauer, og der er lagt en 5-års plan.  

Til januar skal der forhandles nye forhold for dommerne ang. honorar, head set og kørsel. Det forventes, at en løsning er nået inden påske. 

 

Aktiviteter Årshjul 

Sommerfest 

 

Bowling 

Den første tirsdag i oktober var der bowling og der var en god opbakning. 

Som noget nyt startede aftenen med fællesspisning, hvorefter årets bowling mester blev fundet ved nogle hårde runder på bowlingbanerne. 

Arrangementet med spis og Bowl var en kæmpe succes. 

 

Afslutning 

Til den årlig afslutnings fest var der igen stor opbakning fra dommer og deres påhæng, der blev udvekslet erfaring fra året der gik. 

Stadion arrangement 

Vi havde i november vores stadion arrangement, som har været en kæmpe succes, de andre gange vi har afholdt det. 

Denne gang var ingen undtagelse hvor hele 40 medlemmer var mødt op til kampen mellem Randers Fc vs Fcm en søndag aften, hvor Jakob Kehlet også kiggede forbi med et oplæg til kampen, samt hans oplevelse i Grækenland hvor han dømte Panathinaikos og Olympiakos. 

 

Verona cup 

RFDK. Var også repræsenteret ved Verona cup, hvor det var det største sæt op i den tid RFDK har deltaget.  

Der var ca. 3200 spiller og 35 dommer fra Danmark.  

  

 

 

 

På vores hjemme side har vi lavet et årshjul, hvor vi sætter de faste aktiviteter ind i, så hvis der er noget der mangler, så sig det til et medlem af bestyrelsen og det vil blive rettet     

Medlemmer i RFDK 

I 2022 er der 9 medlemmer der har sagt farvel til RFDK, nogle er stoppet som dommer, og andre er indmeldt i andre dommerklubber grundet flytning. 

Derimod er der kommet 9 nye medlemmer og de fleste er nyuddannet dommere, så tage godt imod dem ude på banerne, når i hilser på dem og hjælp dem godt i gang. 

På Bestyrelsens vejne 

Leif Andreasen