Randers-dommere i Århus

af | 29. oktober 2015 | RFDK

Det hører til sjældenhederne at Randers Fodbolddommerklub er repræsenteret med både hoveddommer, 2 linjedommere og en udvikler til en kamp uden for Randers Området. Men det var ikke mindst tilfældet d. 24-10-15. Undertegnet var hoveddommer, godt assisteret af Ib Rukjær og Ken Tornberg på linjerne, mens udvikler Leif Plauborg iagttagede kampen fra tilskuerrækkerne.

Kampen i serie 1 stod mellem Søften og Grenå. Søften lå nummer 3 – uden chance for oprykning eller risiko for nedrykning, mens Grenå var tvunget frem på banen, da kun en sejr for dem ville være med til at holde dem i live i rækken.

Mine prioriteringer har den seneste tid været på arbejde samt familie, hvilket har gjort, at jeg i denne sæson kun har dømt et begrænset antal kampe. Det var 1 måned siden, at jeg var hoveddommer sidst og det var kun 3. kamp i sæsonen som hoveddommer. Jeg var naturligvis meget spændt og tændt til kampen.

En af de ledelsestekniker jeg bruger, inden kampen, er at tale godt og længe med de forskellige trænere/ledere fra holdene. At trænerne og lederne lærer mig at kende inden kampen har virket godt for mig. Jeg føler at de ved at kende mig giver en længere snor på banen og i tilfælde af, at der skal sættes grænser for bænken i løbet af kampen, er tilliden til mig som leder højere.

I denne kamp havde Grenå mest at spille for og derfor havde trioen særligt fokus på Grenå’s bænk. Hvordan vil Grenå reagere såfremt de kommer bagud? Hvordan reagerer bænken såfremt der er kendelser som går imod dem?

Efter kontrol af banens forhold, bolde og grundig opvarmning kom vi godt i gang med kampen.
Grenå og Søften lagde ud i et hæsblæsende tempo. Mange lange bolde, som stillede store krav til min placering på banen. Efter et gennembrud af Grenå i venstre side får Grenå lidt tilfældig puttet bolden ind bag Søften målmanden og derved bragt sig foran 1-0. Vild jubel fra Grenå’s spillere og trænere!
Kampen var i 1. halvleg meget lige og kampen bølgede frem og tilbage. Der blev lagt et godt forsætlighedsniveau, som passede til kampen.
Sidst i 1. halvleg lavede Grenås venstre back en hensynsløs tackling og måtte derfor forholde sig 10 minutter på side linjen. Søften udnyttede overtalssituationen med at ligge et højt pres på Grenå. I det 43. minut gav det gevinst – 1-1! Dette blev også resultatet ved pausen.

DSC03062

Se flere billeder i galleriet →

Ved starten af 2. halvleg var Grenå igen fuldtallige, men Søften var i stand til at holde momentum. Efter 15 min. af 2. halvleg bragte Søften sig foran 2-1 på et flot langskud.
Søften havde foruden målene mange åbne og frie chancer. At Søften ikke scorede flere mål kan tilskrives en særdeles veloplagt Grenå målmand.
Føringen til Søften vækkede Grenå-spillerne. I en Grenåkontra standsede Søften’s rutinerede midterforsvar en Grenå angriber i et lovende angreb med en hensynsløst tackling – Advarsel til Søften.
Grenå udnyttede kort efter overtalssituationen til at få udlignet.
I De sidste 10 minutter bølgede kampen frem og tilbage. En klassisk gang indianerbold. Det trak tænder ud for mig som dommer og gjorde, at mit løbemønster blev meget centralt og der blev ikke fokuseret på det bredde løb.
I overtiden scorede Søften endnu et flot mål til 3-2, hvilket også blev kampens resultat.

Efter kampen var der trods Grenå’s nederlag og derved nedrykning til Serie 2, en god stemning blandt spillere samt trænere.
Fra et dommermæssigt synspunkt er det altid rart, når et hold er rykket ned, at nedrykkerne ikke forsøger at give dommeren skylden for at de tabte og derved rykkede ned. Både Søften og Grenå roste dommertrioens præstationer, hvilket bekræftede os i, at vi havde gjort det godt.
Måske forarbejdet inden kampen var med til at understøtte, at alle fik en god oplevelse med kampen?

I omklædningsrummet, nød vi en velfortjent øl, mens kampens relevante situationer blev drøftet.
Den altid skarpe udvikler Leif, havde selvfølgelig observeret en række situationer, som han spurgte ind til, og om vi kunne have håndteret situationerne anderledes? Grundet mange lange bolde kunne vi blandt andet blive enige om, at jeg skulle spare lidt på kræfterne, i starten af kampen, for at have luft til de sidste 10 minutter. Et alternativ kunne være at komme i bedre form.
Vi som dommertrio havde en god fornemmelse i maven, på vej væk fra fodbold banen. Leif havde heldigvis den samme opfattelse af vores præstation, hvilket resulterede sig i en flot skrevet udvikling samt passende karakter.

Det var en sand fornøjelse at være sammen med, Ib, Ken og Leif på denne skønne efterårsdag. Det er en af de dage, hvor sammenhold, teamarbejde og fodbold gik op i en højere enhed!